Luptă crâncenă pentru putere în Haiti după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise: Procuratura a cerut punerea sub acuzare a actualului prim-ministru

Luptă crâncenă pentru putere în Haiti după asasinarea
preşedintelui Jovenel Moise: Procuratura a cerut punerea sub acuzare a actualului prim-ministru

Premierul Ariel Henry FOTO EPA-EFE

Procuratura Republicii Haiti a cerut punerea sub acuzare a premierului Ariel Henry în legătură cu asasinarea preşedintelui Jovenel Moise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul procurorului a solicitat judecătorului care se ocupă de caz inculparea premierului Ariel Henry, relatează presa haitiană, potrivit DPA şi Agerpres.

Potrivit unui act emis de autoritatea pentru imigraţie, Heny nu mai are voie să părăsească ţara.

Ariel Henry este vizat acuzaţii grave în legătură cu moartea lui Jovenel Moise, dar nu este clar care sunt acestea, notează DPA.

Potrivit presei locale, anchetatorii i-au cerut lui Henry clarificări despre unele convorbiri telefonice pe care le-ar fi avut în noaptea atacului cu unul dintre presupuşii susţinători ai asasinării lui Moise. Presa evocă totodată existenţa unei lupte pentru putere în interiorul guvernului, mai ales între Ariel Henry şi ministrul Justiţiei Rockfeller Vincent.

Ariel Henry afirmă că nu este vinovat în acest caz. Într-un mesaj publicat pe Twitter, el denunţă „tactici de diversiune” menite să creeze confuzie şi să pună piedici justiţiei.

Jovenel Moise a fost asasinat pe 7 iulie de un comando de 26 de bărbaţi care au luat cu asalt reşedinţa sa. Moise tocmai anunţase nominalizarea lui Henry în postul de premier, al şaptelea din mandatul său de preşedinte, început la 7 februarie 2017. Henry avea ca sarcină principală organizarea de noi alegeri.

În prezent, Henry este premier şi preşedinte interimar al Haiti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările