Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului. Netanyahu: Sigilăm ermetic ţara

Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului. Netanyahu: Sigilăm ermetic ţara

Israelul interzice zborurile până la finalul lunii ianuarie                                           FOTO: pixabay.com

Începând de marţi şi până la sfârşitul lunii ianuarie, Israelul interzice toate zborurile de pasageri pentru a opri răspândirea coronavirusului şi a noilor sale tulpini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul israelian a aprobat duminică stoparea zborurilor companiilor interne şi externe pentru două săptămâni. Cât despre avioanele companiilor străine, acestora li se va interzice să aterizeze în Israel, excepţie făcând doar avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor şi a zborurilor de urgenţă medicală, scrie ziarul israelian Haaretz.

Decizia va trebui să primească aprobare şi din partea Comitetului pentru afaceri economice şi a Comitetului pentru Constituţie, Drept şi Justiţie. Noile restricţii vin la numai o săptămână după ce guvernul impunea tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internaţional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ, efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de sosirea în ţară. 

Avioanele vor putea părăsi Israelul numai în situaţii excepţionale: tratamente medicale în străinătate, proceduri legale, înmormântări familiale sau relocare. Aceste situaţii vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătăţii şi transporturilor.

„Suntem înaintea întregii lumi. Nicio naţiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem - sigilăm ermetic ţara”, a declarat premierul Netanyahu, într-o şedinţă cu mai mulţi oficiali, care a avut loc sâmbătă seara. 

De la debutul pandemiei, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri şi 4.361 de decese asociate cu Covid-19.

Israelul, care se numără între ţările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid din lume, a anunţat astăzi că extinde imunizarea la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pentru ca acestea să îşi poată susţină examenele şcolare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările