Google a inventat un sistem de diagnostic pentru cancerul mamar bazat pe inteligenţa artificială

Google a inventat un sistem de diagnostic pentru cancerul mamar bazat pe inteligenţa artificială

Inteligenţa artificială a redus rezultatele fals-pozitive cu 5.7% într-un studiu pe un grup din SUA şi 1.2% pe unul efectuat pe un grup britanic.

Sistemul pus la punct de Google oferă un diagnostic la fel de precis ca un doctor, rata erorilor scăzând simţitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu publicat în revista Nature arată că inteligenţa artificială poate fi de un real ajutor în depistarea cancerului la sân, maladie care afectează o femeie din opt. Google a pus la punct un sistem realizat de divizia DeepMind în colaborare cu meidci de la Imperiall College din Londra pentru a detecta semnele cancerului.

Se estimează că radiologii interpretează eronat circa 20% dintre mamografii în timp ce inteligenţa artificială ar avea o acurateţe mult mai mare. 

Google a intstruit sistemul să interpreteze circa 30.000 de mamografii, tocmai pentru a mări şansele unui diagnostic corect.

Studiul a fost efectuat pe un grup american şi unul britanic şi comparat cu rezultatele obţinute de radiologi, cu menţiunea că acurateţea grupului de interpretări făcute de medicii din  Marea Britanie este mai mare, rezultatele fiind evaluate de doi medici faţă de unul în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: