Brazilia a depăşit pragul de 4.000 de decese zilnice legate de COVID-19

Brazilia a depăşit pragul de 4.000 de decese zilnice legate de COVID-19

Cimitirele din Brazilia nu mai fac faţă numărului tot mai mare de decese Covid

La puţin peste două săptămâni după ce s-au înregistrat pentru prima oară peste 3.000 de noi decese zilnice legate de COVID-19,Brazilia atinge şi pragul de 4.000 de morţi cauzate de noul coronavirus.

Datele furnizate marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii arată că 4.195 de persoane au murit în ziua precedentă, ceea ce a ridicat numărul total al deceselor la 336.947, confirmându-se, de asemenea, peste 13.1 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.
 
La nivel global, doar Statele Unite au înregistrat cifre mai mari.
 
Sistemul de sănătate din Brazilia, o ţară cu 210 milioane de locuitori, s-a prăbuşit sau este pe punctul de a se prăbuşi în multe zone.
 
Medicamentele pentru pacienţii cu COVID-19, inclusiv intubaţia, sunt pe cale să se epuizeze.
 
Preşedintele populist de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a minimalizat ameninţarea reprezentată de virus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor.
 
Confruntat cu tot mai multe critici legate de gestionarea crizei sanitare, preşedintele Bolsonaro a înlocuit recent şase miniştri, iar şefii armatei, forţelor aeriene şi marinei au eliberat, la rândul lor, posturile de conducere ocupate, scrie Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările