Brazilia va acorda „tratament“ homosexualilor

Brazilia va acorda „tratament“ homosexualilor

Un membru al comisiei a fost impotriva noii masuri adoptate FOTO Reuters

Comisia pentru drepturile omului şi ale minorităţilor din Brazilia, prezidată de pastorul evanghelic Marco Feliciano, acuzat de rasism şi homofobie, a aprobat marţi o măsură care prevede un tratament psihologic pentru „îngrijirea“ homosexualilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Comisia a suspendat articolele unei rezoluţii a Consiliului Federal de Psihologie care îi împiedică pe psihologi să le propună pacienţilor lor tratamente împotriva homosexualităţii.

Controversatul pastor Marco Feliciano încearcă de câteva săptămâni să impună această măsură, relatează France Presse.

Nu există tratament pentru ceva ce nu este o boală“, a protestat deputatul socialist Simplicio Araujo, unicul membru al Comisiei care a fost împotriva acestei decizii.

Pe contul său de Twitter, ministrul pentru drepturile omului, Maria do Rosario, a calificat măsura ca fiind „un pas înapoi“. „Ceea ce are nevoie Brazilia este legea care incriminează homofobia“, a adăugat ea.

Ales deputat în 2010 cu 211.00 de voturi din partea micului Partid Socialist Creştin, Marco Feliciano, în varstă de 40 de ani, cântăreţ de gospel, a fost ales la 7 mai la conducerea Comisiei pentru drepturile omului şi ale minorităţilor.

Alegerea sa în această funcţie a fost rezultatul unei negocieri între diferitele părţi ale coaliţiei guvernamentale formate în jurul Partidului Laburist (de stânga) al preşedintei Dilma Rousseff.

Însă, rapid, declaraţiile sale polemice, rasiste şi homofobe, făcute pe contul său de Twitter sau în înregistrări care au circulat pe internet, au stârnit critici din partea apărătorilor drepturilor omului şi a intelectualilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările