Zelenski îndeamnă la adoptarea unui al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Zelenski îndeamnă la adoptarea unui al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Volodimir Zelenski a făcut apel la adoptarea unui al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza războiului pe care aceasta îl duce în Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rusia trebuie să simtă o presiune tot mai mare din cauza războiului şi politicii sale agresive antieuropene”, a declarat Zelenski într-un mesaj video difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.

Totodată, şeful statului ucrainean a reiterat nevoia urgentă a ţării sale de a continua să primească arme din partea partenerilor săi occidentali. 

„Vieţile a mii de oameni depind în mod direct de viteza partenerilor noştri”, a declarat Zelenski.

Pe de altă parte, Zelenski afirmă că situaţia de pe linia de front este fără schimbări semnificative. Datorită unor mişcări tactice, armata ucraineană îşi consolidează apărarea în regiunea Luhansk, în timp ce „bombardamente brutale şi cinice” al ruşilor continuă la Harkov, a declarat el.

Cele 27 de state membre ale UE au adoptat la începutul lui iunie al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei de la începutul agresiunii sale militare în Ucraina. Acest pachet prevede, printre altele, un embargo petrolier de amploare, interzicerea unor instituţii media ruseşti în Europa şi excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, din reţeaua de comunicare financiară Swift, transmite agenţia de presă DPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările