SUA ar putea anunţa săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă pentru Ucraina

SUA ar putea anunţa săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem de apărare
antirachetă pentru Ucraina

Statele Unite vor anunţa probabil săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie şi lungă pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă familiarizată cu problema pentru Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se aşteaptă, de asemenea, ca Washingtonul să anunţe şi alte forme de asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniţie suplimentară de artilerie şi radare de contrabaterie, pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană, a adăugat sursa.

Armamentul este cea mai recentă asistenţă oferită Ucrainei de către Statele Unite de când Rusia şi-a invadat vecinul est-european în februarie.

În această lună, preşedintele Joe Biden a fost de acord să ofere Ucrainei 700 de milioane de dolari în ajutor militar, inclusiv sisteme avansate de rachete care pot lovi cu precizie ţinte cu rază lungă de acţiune.

Muniţia, radarele de contrafoc, o serie de radare de supraveghere aeriană, rachetele antitanc Javelin suplimentare, precum şi armele antiblindate fac, de asemenea, parte din acel pachet, au spus oficialii.

Washingtonul a renunţat, la începutul acestei luni, să vândă Ucrainei patru drone mari, cu armament, pe fondul îngrijorării că radarul şi echipamentul lor de supraveghere ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite dacă acestea ar cădea în mâinile Rusiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările