Sârbii primesc vouchere de cumpărături dacă se vaccinează împotriva COVID-19

Sârbii primesc vouchere de cumpărături dacă se vaccinează împotriva COVID-19

Pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, Serbia foloseşte de asemenea vaccinul rusesc Sputnik V şi pe cel chinezesc Sinopharm.

Zeci de persoane s-au aşezat joi la coadă într-un mare mall din capitala Serbiei, Belgrad, în speranţa că vor fi printre primii care vor primi vaccinul anti-COVID-19 şi odată cu el un voucher de cumpărături, în cadrul ultimei iniţiative locale de stimulare a interesului pentru vaccinare, relatează agenţia Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

28,81% din populaţia de 7 milioane de locuitori ai Serbiei s-au vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Astfel, guvernul doreşte să accelereze programul de vaccinare prin iniţiative precum crearea unor centre de vaccinare unde populaţia să se poată vaccina fără programare sau facilităţi pentru cumpărături în mall-uri.

Toate persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ''responsabilitatea'' lor, a promis preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.
o iniţiativă separată de cea a preşedintelui a fost a mall-ului Usce din Belgrad care le-a oferit celor care s-au vaccinat un voucher de cumparaturi de circa 25 de euro (3.000 de denari).

 ,,Este foarte ingenios, pentru că asta motivează foarte bine oamenii'', spune Nikolina, o femeie în vârstă de circa 30 de ani.
O iniţiativă asemănătoare a venit şi din partea unui restaurant din oraşul sârb Kragujevac, care le oferă gratis o porţie de friptură sau de gulaş celor care se vaccinează anti-COVID-19.

,,Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (...), iar dacă vaccinarea este soluţia, atunci dorim să contribuim şi noi'', a declarat patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut treptat în Serbia în ultimele săptâmâni, până la circa 1.200 pe zi, iar guvernul încearcă să obţină o scădere şi mai mare pentru a putea redeschide mai mult economia. Restaurantele, cafenelele, barurile şi cluburile pot funcţiona deocamdată doar în aer liber.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările