Reuters: UE consideră aurul rusesc o nouă ţintă a sancţiunilor

Reuters: UE consideră aurul rusesc o nouă ţintă a sancţiunilor

Nu este încă foarte clar dacă măsurile vor afecta importurile de aur ruseşti către UE sau livrările de metal către Rusia, a spus agenţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Europeană are în vedere impunerea de sancţiuni legate de aurul rusesc, transmite Reuters, citând o sursă. Potrivit acesteia, Comisia Europeană lucrează pentru a se asigura că un posibil nou pachet de sancţiuni ar include aurul rusesc. Nu este încă foarte clar dacă măsurile vor afecta importul de aur rusesc în UE sau furnizarea de metal către Federaţia Rusă.

Reuters notează că o continuare a lucrărilor privind sancţiunile este aşteptată săptămâna aceasta, în cadrul summitului şefilor de stat din UE, care va avea loc în perioada 23-24 iunie la Madrid. Potrivit agenţiei, proiectele de declaraţii ale participanţilor la summit reprezintă un compromis, care va fi acceptat de ţările care insistă asupra unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi ţările care cer să se concentreze pe implementarea măsurilor anunţate anterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările