Reacţia Belarusului după noile sancţiuni impuse de UE şi SUA

Reacţia Belarusului după noile sancţiuni impuse de UE şi SUA

Manifestaţie a opozanţilor regimului Lukaşenko FOTO Arhivă

Belarusul consideră noile sancţiuni care i-au fost impuse de Occident drept o ”declaraţie de război ecomomic”, avertizează marţi, într-un comunicat, Ministerul belarus de Externe, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Puterile occidentale au impus luni o serie de noi sancţiuni, în cadrul unei acţiuni coordonate vizând oficiali, legiuitori şi miniştri din administraţia preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care a ordonat unui avion de vânătoare belarus să oblige un avion aparţinând companiei irlandeze low-cost Ryanair să aterizeze la Minsk, la 23 mai, în ceea ce ce Occidentul denunţă un act de piraterie aeriană de stat.

Minskul denunţă faptul că aceste sancţiuni urmează să aibă un impact negativ asupra intereselor cetăţenilor belaruşi şi avertizează că este nevoit să adopte măsuri care ar putea afecta negativ, la rândul lor, cetăţeni şi întreprinderi din Occident.

Uniunea Europeană (UE) îşi continuă „acţiunile distrugătoare deliberate împotrova populaţiei” cu scopul de a „seca financiar regimul” Lukaşenko.

„În fapt, acest lucru este o declaraţie de război economic”, avertizează diplomaţie belarusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările