O bombă rusească a lovit o şcoală din Ucraina în care se adăposteau 90 de persoane. Cel puţin 2 decese raportate

O bombă rusească a lovit o şcoală din Ucraina în care se adăposteau 90 de persoane. Cel puţin 2 decese raportate

Foto Twitter / Nexta TV

Forţele ruse au lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane, a anunţat guvernatorul regiunii Lugansk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din satul ucrainean Bilohorivka, iar alte 60 rămase sub dărâmături e posibile să fi murit, a declarat, duminică, Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii estice Lugansk, relatează Reuters.

Haidai a spus că o bombă a forţelor ruse a vizat sâmbătă după-amiază o şcoală unde se adăposteau aproximativ 90 de persoane, care s-a soldat un incendiu care a cuprins clădirea. Treizeci de persoane au fost salvate.
 
”Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozul au fost curăţat şi, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane. E probabil ca şaizeci de persoane să fi murit sub dărâmăturile clădirii, a scris Haidai pe Telegram.
 
Haidai a mai precizat că, potrivit informaţiilor preliminare, bombardamentele din satul Sipilovo au distrus o casă şi 11 persoane au rămas sub dărâmăturile clădirii.
 
Potrivit lui Serghei Haidai, în clădirea şcolii se ascundeau aproape toţi locuitorii din satul Bilohorivka.
 
30 de persoane au fost scoase de sub dărâmături şi nu s-a anunţat dacă sunt răniţi sau morţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările