Noi titulari în cabinetul premierului Boris Johnson. Ministrul pentru misiuni speciale Steve Barkley a preluat portofoliul Sănătăţii

Noi titulari în cabinetul premierului Boris Johnson. Ministrul pentru misiuni speciale Steve Barkley a preluat portofoliul Sănătăţii

Foto: EPA-EFE / Premierul britanic nu are o viaţă poltică uşoară

Fostul secretar britanic pentru Educaţie, Nadeem Zahavi, a fost numit noul ministru de finanţe al Regatului, se precizează într-un mesaj difuzat marţi de biroul premierului britanic Boris Johnson.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancelarul Ducatului de Lancaster (ministru general) Steve Barkley a fost numit noul secretar de stat al Regatului Unit pentru Sănătate şi Afaceri Sociale, se precizează într-un mesaj difuzat marţi de biroul premierului britanic Boris Johnson.

Barkley îl va înlocui pe Sajid Javid, care a demisionat anterior pe fondul unei serii de scandaluri în jurul lui Johnson.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak şi-a anunţat şi el demisia. 

Fostul secretar pentru educaţie Zahavi preia trezoreria Marii Britan

Zahavi îl va înlocui pe Rishi Sunak, care a demisionat anterior pe fondul unei serii de scandaluri în jurul lui Johnson şi a unei „diferenţe fundamentale de abordare” a finanţelor cu premierul. Zahavi a ocupat funcţia de şef al Ministerului Educaţiei din septembrie 2021.

Secretarul Trezoreriei, Rishi Sunak, şi secretarul Sănătăţii, Sajid Javid, şi-au dat demisia, marţi, pe fondul unei serii de scandaluri în jurul premierului Boris Johnson. Ambii miniştri au subliniat imposibilitatea de a continua să fie membri ai guvernului din motive etice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările