Muncitorii din portul Amsterdam au refuzat să descarce o navă cu petrol rusesc

Muncitorii din portul Amsterdam au refuzat să descarce o navă cu petrol rusesc

Foto: Shutterstock

Sindicatul i-a convins pe lucrătorii portuari să nu participe la descărcarea navei, iar portul Rotterdam a refuzat de asemenea să accepte vasul cu o zi mai devreme, potrivit Netherlands Broadcasting Corporation.

Oficialii portului din Amsterdam au declarat că nu vor descărca nava Sunny Liger care transportă petrol rusesc, care este ancorată în prezent la aproximativ 40 km de coasta olandeză. Acest lucru a fost anunţat sâmbătă de Netherlands Broadcasting Corporation.

Potrivit acesteia, sindicatul i-a convins pe muncitorii portuari să nu participe la descărcarea navei.

Cu o zi mai devreme, angajaţii portului Rotterdam au refuzat şi ei să accepte nava.

Cererea oficială de descărcare, a precizat NTK, nu a fost primită însă de autorităţile portuare.  Municipalitatea din Amsterdam, care este unicul acţionar al portului, a declarat că ei consideră că descărcarea Sunny Liger este nedorită. „Susţinem lucrătorii portuari”, a spus primarul Amsterdamului, Femke Halsema.

La începutul acestei săptămâni, nava Sunny Liger nu a putut face escală într-un port suedez, deoarece muncitorii au refuzat să o descarce. Autorităţile centrale olandeze au declarat că nu au niciun temei legal pentru a interzice intrarea navei în port, deoarece aceasta, deşi transportă petrol rusesc, navighează sub pavilionul Insulelor Marshall şi nu intră sub sancţiunile impuse de UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările