Mai mult de jumătate din infectările cu Omicron din Anglia s-au înregistrat la persoane vaccinate complet

Mai mult de jumătate din infectările cu Omicron din Anglia s-au înregistrat la persoane vaccinate complet

Foto Shutterstock

Mai mult de jumătate din infectările cu varianta Omicron din Anglia au fost confirmate la persoane complet vaccinate, au anunţat autorităţile britanice, care afirmă că există deja răspândire comunitară cu noua tulpină, potrivit The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, numărul cazurilor de infectare cu noua varianta a crescut brusc în Anglia, după ce au fost confirmate 75 de noi infectări. În total, 104 cazuri cu noua variantă virală au fost detectate până acum în Anglia, şi 134 pe teritoriul întregului Regat Unit, scrie The Guardian
 
Nu toţi cei care au fost testaţi pozitiv cu Omicron au istoric de călătorie, ceea ce a determinat autorităţile sanitare să tragă concluzia că este vorba despre o răspândire comunitară cu noua tulpină.
 
Potrivit autorităţilor sanitare britanice, peste jumătate din cazurile detectate cu Omicron sunt la persoane dublu vaccinate, iar infectarea a survenit la peste două săptămâni de la administrarea rapelului – perioada luată în considerare ca necesară pentru declanşarea răspunsului imun optim.
 
Până acum, noua variantă nu a produs niciun deces iar niciuna dintre aceste persoane nu a avut nevoie de spitalizare, însă Autoritatea pentru Sănătate (UKHSA) avertizează că este încă prea devreme să concluzionăm că Omicron generează o boală cu simptome uşoare, fiindcă e o tulpină prea nouă apărută.
 
Cu toate acestea, autorităţile britanice au lansat o alertă „cod roşu” privind abilitatea teoretică a noii variante virale – având peste 30 de mutaţii, aceasta are mari şanse să fenteze anticorpii căpătaţi atât prin boală, cât şi prin vaccinare. Totodată, specialiştii se tem că noua tulpină ar putea reduce eficacitatea tratamentului cu anticorpi monoclonali folosit pentru bolnavii COVID.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările