Lufthansa a anulat 218 zboruri din cauza unei greve a piloţilor

Lufthansa a anulat 218 zboruri din cauza unei greve a piloţilor

O grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa, la începutul lui aprilie, a determinat anularea a mii de zboruri, provocând grupului pierderi de 60 de milioane de euro FOTO AP

Aproximativ 218 zboruri au fost anulate, vineri seara, în Germania şi în restul Europei, din cauza unei greve în care au intrat piloţi ai companiei aeriene germane Lufthansa şi care a afectat aproximativ 26.000 de pasageri, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform aceleiaşi surse, 14.000 de pasageri au fost redirecţionaţi către alte zboruri şi trenuri sau şi-au anulat călătoria. Însă un număr nedeterminat de persoane aflate în tranzit ar urma să petreacă noaptea în aeroportul din Frankfurt pe paturi puse la dispoziţie de companie.

Sindicatul piloţilor Cockpit a anunţat joi o grevă în cadrul companiei germane Lufthansa pentru vineri, între 17.00 şi 23.00, pentru zborurile de lung şi mediu curier cu plecare din Frankfurt.

Lufthansa precizase că ar putea anula preventiv unele zboruri, începând de la 15.30, şi că ar intenţiona, începând de la 17.00, să suprime aproape toate legăturile interne şi intraeuropene. Compania a promis să "facă totul pentru a limita consecinţele grevei" pentru clienţii săi.

De mai multe luni, sindicatul duce o bătălie cu privire la condiţiile de plecare în preretragere.
La 28 august, piloţii filialei cu preţuri mici a Lufthansa, Germanwings, au organizat o grevă de şase ore care, potrivit conducerii, a împiedicat "aproximativ 15.000 de pasageri" să se îmbarce pentru zborurile lor.

O grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa, la începutul lui aprilie, a determinat anularea a mii de zboruri, provocând grupului pierderi de 60 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: