Italienii se vor putea vaccina în muzee, biserici sau în alte spaţii mai puţin obişnuite

Italienii se vor putea vaccina în muzee, biserici sau în alte spaţii mai puţin obişnuite

Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee. FOTO SHUTTERSTOCK

Italia transformă o serie de spaţii mai puţin obişnuite în centre de vaccinare. Astfel, pentru a creşte numărul de vaccinări, italienii se pot vaccina în muzee, biserici sau chiar la bordul unui „vaporetto”.

Cotidianul Corriere della Sera a raportat duminică faptul că locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui "vaporetto" (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani, potrivit Agerpres.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraş din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene, iar în Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice.

Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenţia de presă ANSA.

Obiectivul Italiei este acela de a vaccina  80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii.

Până la acest moment, în Italia, au fost administrate puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, această ţară având o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările