Germania. Laschet îşi asumă „responsabiliatea” pentru eşecul conservatorilor în alegeri

Germania. Laschet îşi asumă „responsabiliatea” pentru eşecul conservatorilor în alegeri

Armin Laschet FOTO EPA-EFE

Armin Laschet şi-a asumat sâmbătă "responsabilitatea" pentru eşecul conservatorilor la alegerile legislative germane de la sfârşitul lui septembrie, admiţând că partidul său trebuie să intre în opoziţie după 16 ani la putere, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Responsabilitatea acestui rezultat îmi revine ca lider şi candidat la Cancelarie. Sunt responsabil al campaniei electorale" şi al eşecului ei, a declarat el, în timpul congresului tinerilor creştini-democraţi ai CDU care are loc la Münster (vest), în acest  weekend.
 
"Am obţinut un rezultat amar" şi "nimic nu poate fi trecut sub tăcere", a adăugat el. 
 
În timpul alegerilor legislative din 26 septembrie, CDU a obţinut, cu 24,1% din voturi, cel ami slab rezultat din istorie, ajungând pe poziţia a doua, după social-democraţi. 
 
Aceştia din urmă au pus de altfel bazele noului guvern de coaliţie tripartită eteroclit cu ecologiştii şi liberalii de la FDP: cele trei partide au anunţat un acord preliminar în acest sens.            
 
Discuţii pentru programul de guvernământ vor începe de acum şi ar trebui să dureze mai multe săptămâni. La capătul acestora, dacă se ajunge la un acord, social-democratul Olaf Scholtz va deveni cancelar şi îi va urma Angelei Merkel. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările