Surse: Generalul Abdel Fattah al-Sissi urma să fie asasinat

Surse: Generalul Abdel Fattah al-Sissi urma să fie asasinat

Generalul al-Sissi

Un plan de asasinare a generalului Abdel Fattah al-Sissi a fost dejucat la începutul acestei săptămâni, afirmă ziarul egiptean El-Watan, susţinător al Armatei egiptene. Raportul nu a putut fi confirmat de alte surse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarul citează surse care au declarat că islamişti înarmaţi din Peninsula Sinai puseseră la cale un plan care viza asasinarea generalului, dar şi a ministrului de Interne, Mohamed Ibrahim şi a vicepreşedintelui Mohamed ElBaradei.

Atacul urma să aibe loc în Cairo, în prima zi a Eid al-Fitr – sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului – de către jihadişti, dintre care unii aparţin mişcării palestiniene, Hamas. 

Atentatul ar fi fost comis cu grenade obţinute de la traficanţi de arme libieni.

Calmul fragil din ultimele zile din Peninsula Sinai a fost întrerupt duminică de când persoane înarmate au atacat şi au rănit un poliţist din Al-Arish, după un schimb de focuri. Atacatorii conduceau un camion fără numere de înmatriculare.  

Situaţia în Peninsula Sinai s-a inflamat odată cu răsturnarea preşedintelui Mohamed Morsi pe 3 iulie, fiind semnalate o serie de incidente ale grupurilor radicale de sorginte islamică care au atacat forţele de securitate şi clădiri ale guvernului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: