FOTO VIDEO Proteste în Belarus. Poliţia recunoaşte că a tras cu arme de foc în manifestanţi

FOTO VIDEO Proteste în Belarus. Poliţia recunoaşte că a tras cu arme de foc în manifestanţi

For'ele de fordine din Belarus, interven'ie brutal[ asupra manifestanilor

Poliţia din Belarus a transmis miercuri că a tras cu arme de foc în manifestanţii care au protestat marţi contra rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării. În urma acestor confruntări, o persoană a fost rănită, scrie AFP.

Pentru a treia noapte consecutiv, la Minsk au avut loc proteste împotriva rezultatului, anunţat oficial, al alegerilor prezidenţiale de duminică şi câştigate cu peste 80% din voturi de preşedintele Alexandr Lukaşenka. Şi tot pentru a treia noapte consecutiv, forţele de ordine au fost prezente masiv în capitala Belarus, ripostând cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Imagini postate pe internet documentează multe incidente în care demonstraţii sunt reţinuţi, cu violenţă, de poliţiei.
 
 Protestatarii contra realegerii preşedintelui lider autoritar Alexandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, au devastat capitala Minsk şi mai multe oraşe de duminică seară. 
 
Dispersaţi în mod violent de Poliţie, cu grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc, aceste manifestaţii s-au încheiat cu mii de arestări şi au provocat moartea unei persoane şi peste 250 de răniţi, potrivit cifrelor oficiale. 
 
În noaptea de marţi spre miercuri, protestatarii "agresivi", înarmaţi cu bastoane metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unui comunicat al Poliţiei din Belarus. 
 
După împuşcături de avertizare "care nu i-au oprit" pe atacatori, poliţiştii "au fost nevoiţi să tragă cu arme de foc" pentru "a-şi proteja viaţa", potrivit aceleiaşi surse. "Un agresor a fost rănit", a precizat comunicatul. 
 
Autorităţile din Belarus au anunţat că au arestat peste 6.000 de persoane în timpul celorFamilii disperate s-au adunat în fiecare dimineaţă la un centru de detenţie de la periferia capitalei Minsk implorând poliţia să le ofere informaţii despre rudele dispărute în timpul protestelor.
 
La o demonstraţie din Minsk de miercuri sute de femei îmbrăcate în alb şi ţinând flori au format un lanţ uman pentru a protesta la adresa violenţei poliţiei şi arestărilor în masă.
 
Teatrul Liber din Belarus, un grup de actori independenţi critici la adresa guvernului, a relatat că doi dintre membri săi au fost arestaţi şi sunt încarceraţi în condiţii îngrozitoare.
 
Zeci de jurnalişti din Rusia au fost de asemenea arestaţi iar echipele de televiziune ruse au fost atacate de către poliţişti fiindu-le sparte camerele.
 
Ministrul de interne a anunţat că 3.000 de persoane au fost reţinute luni noaptea, 2.000 marţi şi încă 1.000 miercuri. trei nopţi de proteste suprimate violent care au urmat scrutinului prezidenţial de duminică.  
 
 

FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO EPA-EFE
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
 • FOTO EPA-EFE 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările