Doar 10 noi decese cauzate de COVID-19 în Marea Britanie

Doar 10 noi decese cauzate de COVID-19 în Marea Britanie

Doar 10 noi decese cauzate de COVID-19 în Marea Britanie / foto generic / FOTO Shutterstock

În ultimele 24 de ore, Marea Britanie a înregistrat doar 10 noi decese cauzate de COVID-19, cel mai redus bilanţ zilnic de la începutul lunii septembrie, conform Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă au fost raportate 3.423 de noi cazuri de COVID-19, în uşoară creştere faţă de cele 3.402 anunţate în ziua precedentă, dar spre deosebire de alte state europene, precum Franţa şi Germania, care se luptă cu al treilea val al pandemiei, infectările în Marea Britanie au scăzut constant în ultima vreme.

„Programul nostru spectaculos de vaccinare a ajuns acum la peste cinci milioane de vaccinări cu a doua doză, oferindu-le celor mai vulnerabili în faţa COVID-19 - inclusiv jumătate din cei cu vârste de peste 80 de ani - cea mai bună protecţie posibilă”, a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock.

Numărul total al persoanelor care au primit o doză este 31.425.682. Dintre aceştia, au primit ambele doze 5.205.505 britanici.

„Am atins încă un prag în programul de vaccinare, peste cinci milioane de oameni primind al doilea vaccin. Îi îndemn pe toţi să primească a doua doză în momentul în care li se va oferi”, a notat premierul Boris Johnson pe Twitter.

Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

Măsurile stricte de lockdown au început să fie relaxate din 29 martie, iar premierul Boris Johnson este aşteptat să anunţe luni noi detalii despre ridicarea restricţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările