Creşte îngrijorarea cu privire la tulpina indiană. Experţii britanici spun că este mai contagioasă

Creşte îngrijorarea cu privire la tulpina indiană. Experţii britanici spun că este mai contagioasă

FOTO Shutterstock

Experţii în sănătate publică din Marea Britanie vor recomanda ca cel puţin una dintre variantele virusului depistate în India, care a ajuns între timp în Anglia, să fie listată drept „variantă care suscită îngrijorare”, scrie vineri BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) monitorizează în prezent subtulpina B.1.617.2, care pare să se transmită mai rapid decât celelalte variante din India, scrie vineri BBC, care citează informaţii care nu au fost încă făcute publice.

Experţii cred că această variantă este cel puţin la fel de contagioasă precum varianta britanică depistată anul trecut în Kent, care s-a răspândit ulterior în multe ţări europene.

De aceea, varianta, desemnată acum „variantă de interes”, va fi listată cel mai probabil drept „variantă care suscită îngrijorare”, scrie BBC.

Tulpinile din Kent, Africa de Sud şi Brazilia au fost considerate „variante de îngrijorare" în Marea Britanie. Aceste versiuni, împreună cu varianta din India, au suferit modificări ale proteinei cu ţepi, segmentul cu care virusul se ataşează de celulele umane.

Institutul Wellcome Sanger, care analizează cazurile pozitive pentru diferite variante ale virusului, au arătat grupuri de B.1.617.2 în locuri precum Leicester, Bolton, Nottingham şi Blackburn cu puţin înainte de 24 aprilie.

Alte 7 cazuri au fost depistate şi în Irlanda de Nord.

Oamenii de ştiinţă de la Public Health England au recomandat ca varianta B.1.617.2 a virusului să fie desemnată oficial o variantă contagioasă şi îngrijorătoare, a informat BBC.

India şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să fie informate ulterior cu privire la această schimbare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările