CEDO îi cere Poloniei să explice de ce a înăsprit legislaţia privind avortul

CEDO îi cere Poloniei să explice de ce a înăsprit legislaţia privind avortul

Polonia trebuie să justifice înăsprirea legislaţiei privind avortul, a decis joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit dpa.

Această ţară a fost deja notificată luni privind primirea a 12 plângeri de către tribunalul cu sediul la Strasbourg, a precizat acesta într-un comunicat.
 
În octombrie, Curtea Constituţională din Polonia a decis să interzică avorturile chiar dacă fătul nenăscut prezintă malformaţii severe.
 
Guvernul trebuie să furnizeze acum răspunsuri privind noile sale reglementări până la jumătatea lunii septembrie.
 
CEDO a acordat prioritate cazurilor din Polonia. În total, peste 1.000 de plângeri au fost deja depuse împotriva noilor reglementări din Polonia privind avortul, potrivit acestei instanţe, arată agerpres.ro.
 
Chiar şi înainte de a fi înăsprite, legile din Polonia privind avortul erau considerate printre cele mai restrictive din Europa.
 
Anterior, avortul era legal în Polonia dacă viaţa sau sănătatea mamei era pusă în pericol de sarcină, dacă aceasta era rezultatul unui viol sau dacă fătul nenăscut prezenta malformaţii severe, notează dpa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările