Boris Johnson vrea să limiteze numărul de imigranţi slab calificaţi care ajung în Marea Britanie

Boris Johnson vrea să limiteze numărul de imigranţi slab calificaţi care ajung în Marea Britanie

Boris Johnson nu mai vrea ca muncitorii necalificati sa vina in Marea Britanie FOTO Getty images

Prim-ministrul Boris Johnson a promis un nivel mai mic al imigraţiei dacă va câştiga alegerile care vor avea loc joi, dar a precizat că nu este ostil faţă de străinii care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marea Britanie organizează alegeri generale pe 12 decembrie, într-un scrutin care va decide soarta Brexitului şi a uneia dintre cele mai mari economii ale lumii, britanicii având de ales între Conservatorii pro-piaţă a lui Boris Johnson şi formaţiunea condusă de socialişti Partidul Laburist, notează Reuters.

„Numărul va scădea, pentru că vom putea controla sistemul în acest fel”, a declarat Johnson la Sky News. „Şi ceea ce nu cred că este corect este să avem o abordare necontrolată şi nelimiată legată de asta”.

Johnson a promis o abordare bazată pe punctaj pentru a controla imigraţia. El a precizat că se va concentra pe limitarea numărului de imigranţi slab calificaţi, dar că va exista o modalitate prin care migranţii înalt calificaţi şi alţi muncitori să vină în Marea Britanie.

„Nu sunt ostil faţă de imigraţie... Cred în a le permite oamenilor să vină în această ţară şi cred că dacă au aptitudini şi-şi construiesc viaţa în Regatul Unit şi pot contribui la ţara noastră – fantastic”, a spus Johnson.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: