Belgia: Un avion F-16 s-a izbit de o clădire la decolare. Două persoane au fost rănite

Belgia: Un avion F-16 s-a izbit de o clădire la decolare. Două persoane au fost rănite

FOTO Facebook

Un avion belgian de vânătoare de tip F-16 s-a ciocnit joi dimineaţa de o clădire la baza aeriană militară olandeză Leeuwarden, în timp ce se pregătea să decoleze, informează digi24.ro. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp însă alte două persoane au fost rănite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc la începutul unei misiuni a unui avion de tip F-16, iar "pilotul a fost nevoit să se catapulteze”, a anunţat Ministerul belgian al Apărării. În urma incidentului nu a avut loc nicio explozie în baza militară olandeză Leeuwarden, au anunţat Forţele aeriene olandeze.
 
Cauza incidentului este încă neclară, iar mai multe investigaţii sunt în curs de desfăşurare.
 
Incidentul vine la câteva luni după ce Belgia şi-a consemnat la sol întreaga flotă de avioane F-16 din cauza unei "probleme semnificative” la motoare.
 
Flota de avioane F-16 a Belgiei este considerată învechită şi a fost amplu folosită în special în misiuni în Orientul Mijlociu în cadrul Operaţiunii Rezolvare Inerentă, campania împotriva Statului Islamic din Siria şi Irak. Înainte de aceasta, avioanele au participat la misiuni regulate deasupra Afganistanului precum şi a Libiei în 2011.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările