Austria va testa în masă populaţia, după finalizarea carantinei

Austria va testa în masă populaţia, după finalizarea carantinei

Testare coronavirus  FOTO EPA-EFE

Cancelarul Austriei a anunţat că populaţia va fi testată în masă, după data de 6 decembrie, când se va finaliza perioada de carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Austria va intra marţi, 17 noiembrie, în carantină, iar perioada de restricţii va dura până pe 6 decembrie. După această dată se va trece la o testare pe scară largă pentru COVID-19, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz, conform Libertatea.

Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori. Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicaţii din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care şi-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei, potrivit bilanţului oficial.

Slovacia a efectuat teste rapide pe aproximativ 3,6 milioane din 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 şi 65 de ani) în ultimul weekend din octombrie şi în primul noiembrie. Aceste teste au descoperit zeci de mii de asimptomatici, dar pozitivi la coronavirus, care au fost apoi izolaţi.

Referindu-se la testele pe scară largă efectuate în ţara vecină, Kurz a declarat, duminică, pentru postul public de radio ORF: “Am decis aici, în Austria, (…) să urmăm aceeaşi cale”.

Guvernul va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi “o provocare logistică”, potrivit cancelarului.

Kurz a fost criticat pentru întârzierea acţiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reuşit să încetinească propagarea virusului, scriu jurnaliştii Libertatea.

Citeşte şi:

Premierul britanic Boris Johnson se autoizolează după intrarea în contact cu o persoană pozitivă la noul coronavirus

Ţările europene care au impus un al doilea lockdown drastic par a fi depăşit vârful pandemiei COVID-19. Printre ele, Franţa şi Belgia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările