Atentatul de la Nisa din 2016. Un bărbat suspectat că a furnizat o armă autorului a fost arestat în Italia

Atentatul de la Nisa din 2016. Un bărbat suspectat că a furnizat o armă autorului a fost arestat în Italia

Foto EPA EFE

Un bărbat suspectat că ar fi furnizat o armă autorului atacului cu camionul de pe Promenada Englezilor din Nisa pe 14 iulie 2016 a fost arestat în Italia, au anunţat miercuri seara mai multe mass-media italiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Endri E, un albanez de 28 de ani suspectat că i-a furnizat o armă lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel, împuşcat în timp ce conducea vehiculul, a fost arestat de poliţia italiană la Sparanise, lângă Napoli, cu un mandat european emis de justiţia franceză, au informat agenţiile de ştiri AGI şi Ansa, precizând că suspectul a fost localizat după un schimb de informaţii cu poliţia franceză.
 
Această arestare are loc după ce Curtea de Apel din Paris a confirmat în martie trimiterea în instanţă penală a opt persoane pentru acest atac soldat cu 86 de morţi.
 
Procesul, a cărui dată nu au fost încă anunţată, nu va avea loc mai devreme de 2022.
 
Atacatorul Mohamed Lahouaiej Bouhlel fiind împuşcat la volanul camionului, instanţa penală specială va examina responsabilităţile membrilor anturajului său şi a intermediarilor implicaţi în circuitul armelor destinate acestuia.
 
Procesul ar urma să dureze cel puţin câteva săptămâni, într-o mare sala de judecată construită în cadrul Tribunalului din Paris după atacurile din 13 noiembrie 2015. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările