Adevărul LIVE: Agenţia Europeană de Informaţii, între deziderat şi realitate

Agenţia Europeană de Informaţii, între deziderat şi realitate 

Emisiunea de azi, pe Adevărul LIVE (realizator Cristian Unteanu, invitat gen. Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe), încearcă să identifice posibilele răspunsuri la o serie de întrebări dificile, determinate de actualul context cel puţin instabil de securitate internă din diferite state europene.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astfel, reacţiile din diferite state membre UE, după valul recent de atentate, au ridicat, la modul cel mai brutal, o problemă extrem de delicată: în ce măsură, în condiţiile internaţionalizării organizaţiilor teroriste şi a certitudinii că celulele sale europene sunt activate şi gata în continuare de acţiune, se poate rămâne la nivelul tradiţional de reacţie? Această reacţie poate fi, ca până acum, doar una naţională, mai amplă şi specializată sau dimpotrivă, vagă şi haotică, în funcţie de capacităţile şi dotările existente? Sau dacă, dimpotrivă, soluţia este de realizare a unei structuri comune europene de informaţii, cu toate atributele, prerogativele şi mijloacele de acţiune directă necesare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările