3,6 miliarde de doze de vaccin anti-COVID vor fi produse de Uniunea Europeană, în 2022. Producţia mondială  va ajunge la 20 de miliarde de doze

3,6 miliarde de doze de vaccin anti-COVID vor fi produse de Uniunea Europeană, în 2022. Producţia mondială  va ajunge la 20 de miliarde de doze

Aproximativ 3,6 miliarde de de doze de vaccin COVID-19 ar putea fi produse anul următor, în fabricile din Uniunea Europeană. Astfel, producţia mondială  va fi de peste 20 de miliarde, au declarat miercuri doi înalţi oficiali europeni, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom produce în Europa mult mai mult decât este necesar”, a declarat oficialul UE în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că administrarea de rapeluri în cadrul blocului nu este în conflict cu obiectivul de a vaccina întreaga lume, deoarece UE produce mai mult decât are nevoie pentru ea însăşi.

Fabricile din UE vor produce 3,6 miliarde de doze de COVID-19 în 2022, în creştere de la aproximativ 3 miliarde în acest an, a precizat oficialul, adăugând: „Este mult mai mult decât ceea ce avem nevoie pentru a vaccina şi a administra şi rapel populaţiei noastre".

Un al doilea oficial a spus că UE a estimat că, în 2022, producţia globală de vaccinuri COVID-19 va depăşi 20 de miliarde de doze, citând capacitatea în creştere a producătorilor de vaccinuri din China şi Rusia.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările