China, protocol strict pentru gestionarea cadavrelor. Persoanele decedate din cauza coronavirusului vor fi incinerate, priveghiul este interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrele victimelor virusului misterios din China trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis
Cadavrele victimelor virusului misterios din China trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate acolo unde doresc familiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi, după ce guvernul chinez a prezentat duminică un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.

Rămăşiţele umane ale celor infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate, se precizează într-un protocol emis de Consiliul Naţional al Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Civile şi Ministerul Securităţii Publice.

Tradiţiile funerare precum priveghiul sunt interzise, iar cadavrele trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis.

Serviciile funerare vor trebui să trimită personal şi vehicule speciale pentru a prelua cadavrele şi a le transporta în conformitate cu ruta prestabilită, iar cadavrele trebuie incinerate în crematorii desemnate de autorităţi, potrivit protocolului citat.

 Noul coronavirus s-ar putea transmite prin sistemul digestiv

Noul coronavirus (2019-nCoV), care a provocat peste 300 de decese în China, s-ar putea răspândi de la persoană la persoană prin sistemul digestiv, au declarat experţi chinezi în domeniul sănătăţii, citaţi duminică de Xinhua.

Experţi de la Spitalul Renminbi al Universităţii Wuhan şi de la Institutul Wuhan de Virologie al Academiei Chineze de Ştiinţă şi-au prezentat descoperirile după studierea unor probe de materii fecale recoltate de la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Xinhua a relatat că mulţi pacienţi cu coronavirus au manifestat doar diaree, în locul simptome virale clasice, precum febra.

Simptomele diareei ar putea face mai probabilă răspândirea fecal-orală a virusului, mai ales în cazul unei spălări inadecvate a mâinilor sau a lipsei facilităţilor sanitare.

Pe de altă parte, un expert din cadrul Spitalului de Pediatrie al Universităţii Zhejiang a declarat că există un potenţial risc de transmitere de la mamă la făt a noului coronavirus.

Dacă o mamă însărcinată este infectată cu noul coronavirus, bebeluşul este de asemenea în pericol de a fi infectat, a declarat Chen Zhimin în cadrul unei conferinţe de presă.

Chen a adăugat că imunitatea şi traiectul respirator ale copiilor nu sunt la fel de dezvoltate ca cele ale adulţilor şi, prin urmare, sunt mai predispuse la probleme sistemice şi obstrucţii ale căilor respiratorii.

Medici thailandezi au declarat duminică că au tratat cu succes cazuri severe de îmbolnăvire cu noul coronavirus (2019-nCoV) cu ajutorul unei combinaţii de medicamente utilizate împotriva gripei şi HIV, cu rezultate iniţiale care arată o ameliorare semnificativă a simptomelor în 48 de ore de la aplicarea tratamentului, relatează Reuters.

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătăţit starea mai multor pacienţi internaţi, între care şi o chinezoaică de 70 de ani din Wuhan testată pozitiv pentru coronavirus în urmă cu zece zile.

Tratamentul include o combinaţie între medicamentele anti-HIV Lopinavir şi Ritonavir şi medicamentul antigripal oseltamivir (Tamiflu) în doze mari.

"Acesta nu este leacul, însă starea pacientului este mult îmbunătăţită. De la testarea pozitivă (cu coronavirus) în urmă cu 10 zile, după aplicarea acestei combinaţii de medicamente rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore", a spus dr. Kriangska
Atipornwanich, un specialist pneumolog de la Spitalul Rajavithi.

"Perspectivele sunt promiţătoare, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a determina dacă acesta poate fi un tratament standard", a mai spus el.

Medicii chinezi au administrat deja medicamente antigripale şi împotriva HIV pentru combaterea coronavirusului. Utilizarea celor trei împreună, într-un cocktail, pare să îmbunătăţească tratamentul, au declarat medicii thailandezi.

În Thailanda au fost înregistrate 19 cazuri de coronavirus. Dintre aceşti pacienţi, opt s-au recuperat şi au fost externaţi, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului de Servicii Medicale, a declarat că luni va avea loc o reuniune a responsabililor Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre tratamentul care a dat roade în cazul femeii de 70 de ani, însă este prea curând să se stabilească dacă această abordare poate fi aplicată în toate cazurile.

"Iniţial, vom aplica această abordare doar în cele mai grave cazuri", a mai spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite