VIDEO Moment inedit la „X Factor“: o tânără fără auz „a cântat“ prin limbajul semnelor: „Vocea mea interioară nu poate fi oprită“

VIDEO Moment inedit la „X Factor“: o tânără fără auz „a cântat“ prin limbajul semnelor: „Vocea mea interioară nu poate fi oprită“

Jeni Ion, în vârstă de 33 de ani, a oferit un moment emoţionant şi inedit în prima ediţie a noului sezon „X Factor“, de la Antena 1. Tânăra a „cântat“ prin limbajul semnelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jeni s-a născut în Bucureşti şi are 33 de ani. Tânăra nu s-a născut fără auz, ci a ajuns în acest stadiu dintr-o eroare medicală ce a avut loc la vârsta de 1 an şi jumătate. 
 
Tânăra a înfruntat toate obstacolele ce i-au ieşit în cale şi vede partea frumoasă a vieţii, pasiune pe care a vrut să o aducă şi să o împărtăşească şi pe scena „X Factor“, de la Antena 1, după cum însăşi a mărturisit. 
 
„Sunt o persoană cu deficienţă auditivă cu diagnosticul Hipoacuzie Bilaterală Profundă. Sunt surdă, dar sunt ceea ce sunt! Vorbesc aproape normal cu persoane care aud şi folosesc limbajul semnelor cu persoanele surde. Totuşi, surditatea nu este o condamnare! Sunt un om normal, şi pot face multe lucruri chiar dacă nu aud foarte bine“, a spus Jeni Ion. 
 
„Nu m-am născut aşa, ci am ajuns în acest stadiu dintr-o eroare medicală, la vârsta de un an şi jumătate. Îmi imaginez acele momente agitate, prin care a trecut familia mea din cauza sănătăţii mele şi mă doare. Mi-aş fi dorit să aud, să aud cum cântă păsărelele dimineaţa, cum se aude când bate vântul şi multe altele. Aş fi realizat multe lucruri cu toată puterea mea, să fiu cineva, un om mare şi frumos, însă din cauza hipoacuziei mele severe, este foarte greu să lupt, dar totuşi sunt mândră de mine, pentru că am făcut câteva lucruri bune în viaţa mea“, povesteşte tânăra pe blogul personal. 
 
 Pe scena de la „X Factor“, Jeni Ion a interpretat melodia „Cuvinte“, de la Crush şi Alexandra Ungureanu, prin limbajul semnelor şi a reuşit să impresioneze juriul cu energia ei. „Vocea mea interioară nu poate fi oprită!“ a susţinut concurenta pentru public. Jeni preferă să cânte „prin semne şi suflet“, şi a ridicat juriul în picioare. 
 
 
 
„A fost un moment atât de binevenit, mai ales în aceste timpuri pe care le trăim. Ne-a reamintit cât de important e să ne bucurăm de orice moment, chiar dacă pare mai greu, chiar dacă pare mai dur“, a declarat Loredana, vizibil emoţionată. „Pentru că orice zi pe care o avem aici pe Pământ e o zi frumoasă“, a adăugat ea. 
 

Jeni Ion a câştigat concursul „Miss Tăcerea 2013“ şi a filmat o reclamă cu Laura Cosoi

  
„Atrasă de lumina reflectoarelor, de artă şi de fotografie, Jeni Ion a avut ambiţia să se înscrie la multe castinguri şi în multe competiţii de talente. În urma facultăţii absolvite are calificare de tehnician dentar, însă a fost mereu atrasă de modelling, scrie Click!
 
 A demonstrat că deficienţa ei nu este un handicap şi a transmis totodată un mesaj puternic legat de ambiţie şi de curaj. „Cu ajutorul experienţelor prin care trec, îmi dau seama de ceea ce sunt şi ceea ce pot să realizez, să mă descopăr. Nu contează dacă eşti surd, orb sau mut, contează să încerci să faci lucrurile care îţi plac şi să te suprinzi în calităţile tale“, spune ea.
 
În 2016, Jeni Ion a câştigat un concurs pe care nu îl va uita niciodată şi care i-a adus o şedinţă foto specială, pentru un celebru brand de îngrijire a a părului. „Am câştigat marele premiu: o apariţie unică în Cartea Părului Sănătos, alături de prietena mea şi de Laura Cosoi, o sesiune de înfrumuseţare Pantene pentru amândouă şi o sesiune foto împreună cu prietena mea şi cu Laura Cosoi. M-am bucurat foarte mult să o cunosc personal pe Laura Cosoi, o persoană atât de modestă, aşa am simţit-o“, povesteşte Jeni.
 
Jeni Ion (dreapta), alături de Laura Cosoi şi prietena ei FOTO arhivă personală 
 
În 2013, ea a câştigat concurul de frumuseţe „Miss Tăcerea România“, în 2011 a fost „Miss Ghidul Miresei“, iar în anul 2014 a defilat pe podium la Fashion Show Miss & Mister Deaf World.
 
Jeni Ion (mijloc) a câştigat titlul de Miss Tăcerea în 2013 FOTO arhivă personală 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările