Postul de televiziune Russia Today va emite în limba română în 19 zile

Postul de televiziune Russia Today va emite în limba română în 19 zile

Russia Today este un post de televiziune fondat în 2005 şi finanţat din bugetul federal al Rusiei

Postul de televiziune Russia Today (RT) urmează să fie lansat în limba română, în acest sens existând deja o platformă care anunţă timpul rămas până la debut. Iniţiativa i-a aparţinut lui Dan Muşetoiu, fostul director de programe al postului TV The Money Channel, care a confirmat că intenţionează să lanseze un produs editorial cu acest nume.

Dan Muşetoiu a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) în vederea înregistrării numelui „Russia Today“ pe data de 28 august, iar în prezent pe pagina russiatoday.ro se anunţă „În curând, Russia Today în limba română“. Contactat de site-ul DailyBusiness.ro, Muşetoiu a confirmat că intenţionează să lanseze un produs editorial cu acest nume. Întrebat dacă proiectul va avea legătură cu televiziunea din Rusia ce poartă acelaşi nume, Dan Musetoriu a spus că nu poate da mai multe detalii la acest moment, însă faptul că înregistrează un brand deja utilizat în altă ţară ar putea însemna că există un parteneriat cu RT.

Russia Today este un post de televiziune fondat în 2005 şi finanţat din bugetul federal al Rusiei, prin Agenţia Federală de Presă şi Comunicare în Masă. Canalul emite în limba engleză, în arabă, spaniolă şi în rusă şi este printre cele mai urmărite canale străine de ştiri în multe ţări, în Statele Unite fiind depăşit doar de BBC World News, spre exemplu, arată şi Mediafax.

Russia Today a fost deseori criticat pentru tenta pro-rusă pe care o au programele difuzate. În cazul crizei din Crimeea, spre exemplu, televiziunea a susţinut punctul de vedere al Kremlinului, spunând că peninsula nu este ocupată, ci păzită de grupuri de autoapărare locale, spre deosebire de presa occidentală, care a anunţat prezenţa unor trupe alcătuite din soldaţi ruşi, în Ucraina.

Recent, o prezentatoarea a televiziunii a demisionat din postul pe care îl ocupa în reţeaua finanţată de Kremlin, după ce a recunoscut că adevărul din spatele informaţiilor transmise este distorsionat. Ea a mai spus că prezentatoarele canalului TV fac „muncă pentru Putin“ şi răspândesc „minciuni“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: