Premiile Oscar 2022. Samuel L. Jackson, Danny Glover şi Liv Ullmann, recompensaţi cu trofee Oscar onorifice

Premiile Oscar 2022. Samuel L. Jackson, Danny Glover şi Liv Ullmann, recompensaţi cu trofee Oscar onorifice

Actorii Samuel L. Jackson, Danny Glover şi Liv Ullmann au fost recompensaţi cu trofee Oscar onorifice, vineri seară, la cea de-a 12-a ceremonie de decernare a premiilor guvernatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mulţumesc fiecărei persoane care a cumpărat un bilet la filmele mele. Am încercat să distrez publicul, aşa cum Hollywood-ul m-a distrat pe mine. Motto-ul meu: Fă-i să uite de probleme câteva ore, să fie încântaţi, impresionaţi sau entuziasmaţi", a spus Samuel L. Jackson, care a primit premiul de la Denzel Washington.
 
Liv Ullmann a glumit la gala de vineri seară: "În Norvegia trăim după o regulă: Nu te lăuda. De aceea am adus 20 de oameni cu mine".
 
 
Elaine May a mai primit un premiu, iar distincţia Jean Hersholt Humanitarian Award i-a revenit lui Danny Glover.
 
Jackson, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din „Pulp Fiction”, a jucat în peste 100 de filme, de la producţii independente la blockbuster-uri. Face parte din Marvel Cinematic Universe, trilogia prequel „Star Wars” şi a jucat în filme ca „Shaft”, „The Hateful Eight”, „Chi-Raq”, „Django Unchained”, „Black Snake Moan”, „Unbreakable”, „Jackie Brown”, „Eve’s Bayou”, „The Long Kiss Goodnight”, „A Time to Kill”, „The Great White Hype”, „Die Hard with a Vengeance”, „True Romance”, „Jurassic Park”, „“Jungle Fever”, “Mo’ Better Blues” şi „Do the Right Thing”.
 
Elaine May este cunoscută pentru „A New Leaf”, în care a şi jucat, „Mikey and Nicky”, „Ishtar” şi „The Heartbreak Kid”. A semnat scenarii ca „The Birdcage” şi a fost nominalizată la Oscar pentru adaptările „Heaven Can Wait” şi „Primary Colors”. La începutul anilor 1960, May a avut mare succes împreună cu Mike Nichols, pe care l-a cunoscut la un atelier de improvizaţie şi cu care a lucrat în teatru şi televiziune.
 
Liv Ullmann şi-a început cariera ca actriţă de teatru în Norvegia. A captat atenţia internaţională odată cu rolul din „Persona”, regizat de Ingmar Bergman. Colaborarea lor a inclus „The Passion of Anna”, „Cries and Whispers” şi „Autumn Sonata”. Ullmann a primit nominalizări la Oscar pentru rolurile din „The Emigrants” şi „Face to Face”. A debutat regizoral în 1992, cu „Sofie”, iar ulterior a regizat „Faithless”, după un scenariu scris de Bergman. Ullmann a continuat să lucreze în teatru.
 
Danny Glover este recunoscut pentru activismul său pentru justiţie economică şi acces la asistenţă medicală şi educaţie în SUA şi Africa. Actorul, în prezent ambasador UNICEF al bunăvoinţei, este cunoscut pentru rolurile din franciza „Lethal Weapon”. El a mai jucat în „To Sleep with Anger”, „The Royal Tenenbaums”, „Dreamgirls”, „Beyond the Lights” şi „Sorry to Bother You”.
 
Oscarul onorific este acordat pentru a recompensa activitatea extraordinară, contribuţiile excepţionale în film sau pentru servicii remarcabile aduse Academiei.
 
Jean Hersholt Humanitarian Award este acordat unei persoane din domeniu ale cărei eforturi în scop umanitar au adus beneficii industriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările