FOTO VIDEO Epopeea vampirilor a ajuns la „amurg“

FOTO VIDEO Epopeea vampirilor a ajuns la „amurg“

Regizorul Bill Condon, producătorul Wyck Godfrey şi actorii Taylor Lautner, Kristen Stewart şi Robert Pattinson la premiera „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a" de la Madrid. FOTO Getty Images

Sunt puţini, probabil, cei care nu au auzit de frumoasa Bella şi de vampirul Edward, protagoniştii celebrei serii „Twilight/Amurg". Însă epopeea personajelor care trăiesc o poveste de iubire cu uriaş succes de box-office a ajuns la final. Cum se va încheia totul? Fanii români pot afla astăzi, când are loc premiera în cinematografe a ultimului film din serie, „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a".

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansat în 2008, primul film al seriei realizate după romanele scriitoarei americane Stephenie Meyer a devenit rapid un succes de casă. Patru ani şi cinci filme mai târziu, povestea de dragoste a muritoarei Bella şi a vampirului Edward este un fenomen global, cucerind rapid publicul din întreaga lume şi depăşind recorduri după recorduri.

Fanii fenomenului „Twilight" vor fi surprinşi, dar şi cuceriţi de acţiunea din capitolul final, promit producătorii ultimului film din serie.

După naşterea fiicei sale, Renesmee, Bella începe să profite de noua ei viaţă de vampir şi de puterile dobândite. Bucuria ei este însă una de scurtă durată, din cauza apariţiei unui alt vampir, Irina, care crede că Renesmee este un „copil nemuritor" şi îi dezlănţuie din nou pe Volturi împotriva clanului Cullen. Pentru că autoritatea vampirilor îi condamnă imediat la moarte pe copiii transformaţi în vampiri, din cauza faptului că sunt incontrolabili, viaţa lui Renesmee este pusă în pericol.

Prinşi într-o luptă pentru supravieţuire, Edward (Robert Pattinson) şi Bella (Kristen Stewart) încearcă să se alieze cu toate clanurile de vampiri din lume, pentru a-i aduce ca martori în faţa Volturilor, în apărarea fiicei lor.

Isteria lansării

Reacţiile criticilor au confirmat că deznodământul este cea mai bună parte a seriei. „Lupta memorabilă e un adevărat spectacol, iar interpretarea este fascinantă" a notat cotidianul „Los Angeles Times". „La fel ca eroina sa ezitantă, seriile lui Stephenie Meyer au devenit mai puternice în ultimii patru ani", a completat ziarul „New York Daily News". „Iar acum, aşa cum Bella Swan (Stewart) dobândeşte puterea veşnică, «Saga Amurg: zori de zi - partea a II-a» creşte cu o forţă absolută, mai puternică şi mai vie decât filmele precedente care au condus la acest impact de final", au subliniat experţii americani.

În urmă cu doar câteva zile „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a" s-a lansat în Los Angeles şi la Londra, unde sute de fani au îndurat frigul şi oboseala ca să-şi întâlnească idolii, să obţină un autograf sau să se fotografieze alături de cei care au scris istorie în lumea cinematografică. Ca să-şi dovedească devotamentul, mai bine de 1.500 de admiratori ai filmului şi-au asamblat corturi în faţa cinematografului Nokia din Los Angeles, unde au dormit ca să nu rateze premiera filmului favorit. Dornici să-şi amintească de imaginea vampirilor şi după finalul seriei, unii dintre ei şi-au tatuat numele sau portretele personajelor.

 Foto 

Deşi întâmplările fantastice cu vampiri au ajuns la final, protagonistei i-a fost greu să pună punct unei experienţe ce a durat peste patru ani. „Nu vreau să mă gândesc că am terminat sau că ne luăm la revedere pentru totdeauna", a spus Kristen Stewart într-un interviu pentru publicaţia britanică „Daily Telegraph". „De fiecare dată când te vei întâlni cu cineva care urmăreşte «Twilight», vei avea acest lucru în comun cu el, ceea ce e frumos pentru că se întâmplă foarte rar într-un domeniu atât de vast (cinematografia - n.r.)", a explicat eroina care, la premiera de la Londra, a atras toate privirile de pe covorul roşu. Actriţa şi-a făcut apariţia într-un costum semi-transparent din dantelă, fiind însoţită de partenerii săi, Robert Pattinson şi Taylor Lautner, care au optat pentru ţinute mai sobre.

Încasări de 2.5 miliarde de dolari

Povestea „Amurg" a început pe 21 noiembrie 2008, odată cu lansarea primului film omonim regizat de Catherine Hardwicke. Anii ce au venit au adus şi serii noi, iar „Saga Amurg Luna Nouă" (2009), „Saga Amurg: Eclipsa" (2010) şi „Saga Amurg: zori de zi partea I" (2011) au transformat producţia într-un fenomen global greu de egalat.

Pe lângă subiectul abordat, actorii carismatici şi cadrele inedite, peliculele au atras atenţia şi datorită eroilor care şi-au continuat povestea de dragoste şi în viaţa reală. Kristen Stewart (22 de ani) şi Robert Pattinson (26 de ani) au păşit împreună pe covorul roşu de la premiera ultimei pelicule, sugerând că s-au împăcat, după ce vara trecută actorul a părăsit domiciliul conjugal. Motivul despărţirii a fost idila lui Kristen Stewart cu regizorul Rupert Sanders (41 de ani). „Acest moment de indiscreţie a afectat ce e mai important în viaţa mea, persoana pe care o iubesc şi o respect cel mai mult, pe Rob. Îl iubesc, îl iubesc şi îmi pare rău", s-a disculpat actriţa.

Cu toate acestea, scandalul nu a diminuat succesul francizei ce are milioane de fani pe reţelele sociale, a încasat mai bine de un miliard de dolari în SUA şi a vândut în lumea întreagă bilete de peste 2.5 miliarde de dolari.

Actorul Robert Pattinson oferă autografe la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Londra. FOTO Reuters

Imagini din aceeasi galerie
  • Actorul Robert Pattinson oferă autografe la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Londra. FOTO Reuters
  • Actrița Actress Kristen Stewart la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Londra. FOTO Reuters
  • Actrița MyAnna Buring la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Londra. FOTO Reuters
  • Actrița Judi Shekoni la premiera peliculei „Saga
Amurg: Zori de Zi -
partea a 2-a“ în Londra. FOTO Reuters
  • Actorul Taylor Lautner la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Londra. FOTO Reuters
  • Actorul Robert Pattinson la premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“. FOTO Reuters
  • Fanii au dormit în corturi pentru a nu rata premiera peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“ din Los Angeles. FOTO Reuters
  • Un fan se mândrește cu autograful primit de la actorii peliculei „Saga Amurg: Zori de Zi - partea a 2-a“. FOTO Reuters
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările