Victor Rebengiuc, după aflarea veştii că Draga Olteanu Matei a murit: „Se duce viaţa. Ne ducem”

Victor Rebengiuc, după aflarea veştii că Draga Olteanu Matei a murit: „Se duce viaţa. Ne ducem”

Victor Rebengiuc Inquam Photos / Octav Ganea

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit miercuri, 18 noiembrie. Teatrul şi filmul românesc pierd un mare actor, declară Victor Rebengiuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat de reporterii Libertatea, actorul Victor Rebengiuc a declarat că teatrul şi filmul românesc au pierdut un actor de valoare prin moartea lui Draga Olteanu Matei.

„Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viaţa. Ne ducem", a spus Victor Rebengiuc pentru Libertatea.

„Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămaşi din vechea generaţie. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puţin eu”, a mai spus actorul.

Draga Olteanu Matei a fost internată pe 13 noiembrie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive.

Actriţa a împlinit pe 24 octombrie venerabila vârstă de 87 de ani.

Draga Olteanu Matei a făcut parte din generaţia de aur a teatrului românesc. A absolvit IATC în anul 1956, iar de atunci şi-a dedicat întreaga viaţă actoriei. 
 
A jucat în 35 de filme, în opt piese de teatru, a scris doua scenarii pentru filme („Patima“ şi „Dumbrava minunată“). În toţi aceşti ani a adunat în palmares premii: ACIN (1975), premiul TVR şi Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă (2003), premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004).
 
Citeşte şi:
 

Cine a fost îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei, una dintre legendele teatrului românesc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările