Silviu Biriş a îmbrăcat sutana şi a ţinut predică în biserică. Actorul nu este decis dacă va renunţa la profesia de bază

Silviu Biriş a îmbrăcat sutana şi a ţinut predică în biserică. Actorul nu este decis dacă va renunţa la
profesia de bază

Actorul Silviu Biriş FOTO basilica.ro

Actorul Silviu Biriş, care este în prezent student la Teologie, a ţinut miercuri predică la hramul Bisericii Sf. Ecaterina din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Biriş, actor al Teatrului Naţional şi student la Teologie, a îmbrăcat sutana preoţească şi a ţinut predică la hramul Bisericii Sf. Ecaterina din Bucureşti. Deşi nu ar fi singurul actorul care ar alege calea bisericii, Biriş recunoştea că încă nu este decis dacă va renunţa la profesia de bază pentru preoţie.

Printre cei care au renunţat la actorie, alegând calea bisericii, se numără Dragoş Pâslaru, devenit astăzi Părintele Valerian, sau Mihai Coadă, cunoscut pentru rolul Nelu Curcă, din serialul La bloc.

„Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr“, mărturisea actorul.

În perioada stării de urgenţă, Silviu Biriş a fost foarte vocal în privinţa deciziei autorităţilor de a închide bisericile şi le-a transmis guvernanţilor un mesaj dur.

„În atenţia celor care şi-au asumat deciziile unei ţări. Vă faceţi părtaşi la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideţi «Spitalele Sufletelor». Voi aveţi acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarceraţi cum vă faceţi şi faceţi planuri de salvare. Lăsaţi-ne şi pe noi să vă ajutăm! Lăsaţi-mă şi pe mine să mă salvez! Lăsaţi-L şi pe Dumnezeu să lucreze! Altfel veţi fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane.

Nu vă mai raportaţi doar la cele materiale, văzute, raportaţi-vă şi la suflet, la cine vă dă viaţă şi vă ţine în viaţă! Nu suntem bucăţi de carne care merg în crematorii ca nişte gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeaşi credinţă cu mine, uitaţi-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!’, a scris la vremea respectivă Silviu Biriş, conform VIVA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările