Regina, foarte deranjată de o solicitare a Ducesei de Sussex: „Nu poate avea tot ce îşi doreşte. Va primi ce îi voi da eu“

Regina, foarte deranjată de o solicitare a Ducesei de Sussex: „Nu poate avea tot ce îşi doreşte. Va primi ce îi voi da eu“

Ducii de Sussex, alături de Regina Marii Britanii FOTO Guliver/Getty Images

Regina Elisabeta i-ar fi atras atenţia Prinţului Harry cu privire la comportamentul logodnicei sale, Meghan Markle, cu doar câteva zile înainte de nuntă. Suverana s-a arătat foarte deranjată de o solicitare venită din partea celei care acum este Ducesă de Sussex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apariţiile publice indică faptul că Regina Marii Britanii şi Ducesa de Sussex au o relaţie foarte bună, însă potrivit presei britanice suverana s-ar fi supărat foarte tare pe cea din urmă chiar înainte de nunta regală din mai.
 
Fosta actriţă americană Meghan Markle şi-ar fi dorit să poarte în ziua nunţii o diademă cu smaralde, însă angajaţii Palatului Buckingham ar fi sfătuit-o să-şi aleagă o altă bijuterie întrucât cea dorită avea o sursă de provenienţă necunoscută şi se temeau că ar putea fi din Rusia.
 
Meghan ar fi insistat, iar când a aflat că logodnicei sale i-a fost refuzată alegerea, Prinţul Harry s-ar fi enervat şi i-ar fi avertizat pe angajaţii de la palat că Meghan trebuie să primească orice îşi doreşte, după cum dezvăluie jurnalistul Richard Jobson într-o nouă biografie despre familia regală britanică. 
 
Majestatea Sa Regina ar fi tranşat problema şi ar fi avut un schimb de replici intense cu nepotul său, Prinţul Harry. „Regina i-a spus lui Harry: «Meghan nu poate avea tot ce îşi doreşte. Va primi ce tiara îi voi da eu». De asemenea, Regina a chestionat de ce Meghan are nevoie de un voal având în vedere că este a doua ei căsătorie. Practic, Majestatea Sa i-a atras atenţia lui Harry că Meghan trebuie să se gândească foart bine la modul în care le vorbeşte şi îi tratează pe membrii personalului şi să respecte protocoalele familiei“, a dezvăluit o sursă apropiată casei regale. 
 
 
Într-adevăr, la ceremonia religioasă, Meghan Markle a purtat o tiara din platină şi cu diamante ce i-a aparţinut Reginei Mary. Bijuteria i-a fost împrumutată de Regina Elisabeta şi, potrivit aceleaşi surse, cele două ar fi trecut peste momentul tensionat. Drept dovadă stau şi mai multe gesturi pe care Suverana le-a făcut ulterior pentru Meghan, unele dintre ele cu preţul protocolului regal, cum ar fi invitaţia mamei ducesei de a petrece Crăciunul în sânul familiei regale. 
 
De altfel, Meghan Markle a purtat într-un final şi un voal spectaculos, lung de cinci metri, pe care au fost brodate elemente florale simbolice pentru cele 53 de naţiuni care formează Commonwealth-ul.
 
 
Totuşi, Ducesa de Sussex a descris altfel momentul alegerii diademei, dezvăluind că a fost „o zi ireală“ cea în care alături de Harry şi de Regină au ales bijuteria „care a ieşit în evidenţă, perfectă, simplă şi elegantă“. 
 
Potrivit express.co.uk, tiara pe care şi-ar fi dorit-o Ducesa Meghan este cunoscută sub numele de diadema Vladimir şi i-a fost dăruită Mariei de Mecklenburg-Schwerin când s-a căsătorit cu Marele Duce al Rusiei Vladimir Alexandrovici, în 1897. Preţioasa bijuterie a ajuns în Marea Britanie în 1917, când Marea Ducesă Maria Pavlovna a fost sfătuită să fugă din Rusia. Ea a fost cumpărată de Regina Maria în 1921 şi a fost ulterior recondiţionată, fiindu-i ataşate şi 15 smaralde. Regina Elisabeta a purtat în diverse ocazii preţioasa bijuterie, cel mai recent la un banchet de stat din 2014, când l-a primit pe preşedintele irlandez.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările