Kim Kardashian, acuzată că ar fi jignit femeile din Afganistan: O ţinută de prost gust. Nu realizează ce fel de semnal transmite

Kim Kardashian, acuzată că ar fi jignit femeile din Afganistan: O ţinută de prost gust. Nu realizează ce fel de semnal transmite

Tânără afgană: „Vedetele nu realizează ce fel de semnal transmit” FOTO EPA-EFE

Paul Ronzenheimer, vicepreşedinte publicaţiei germane Bild afirmă că ţinuta actriţei americane Kim Kardashian la evenimentul Met Gala, care a avut loc luni la New York, ar putea servi propagandei regimului de la Kabul. „A fost de prost gust, a jignit multe femei din Afganistan, care luptă din greu inclusiv pentru respectarea drepturilor lor de noua putere talibană”, a scris publicaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Această ţinută de prost gust aminteşte de fotografiile care au fost făcute în urmă cu doar câteva zile în Afganistan şi difuzate în întreaga lume”, arată ziarul german Bild, conform Libertatea.

”Kim Kardashian şi-a bătut joc de toate femeile afgane când a apărut cu voalul ei. Apariţia ei arată ignoranţă, dar de ignoranţă e vorba şi în cazul modei mondiale. (...) O femeie care are milioane de adepţi pe reţelele sociale poate deveni instrumentul de propagandă al talibanilor. Chiar dacă Kim Kardashian s-ar putea să nu dorească asta deloc”, a scris Paul Ronzheimer, vicepreşedinte Bild, care a transmis din Kabul în ultimele săptămâni.

„Vedetele nu realizează ce fel de semnal transmit. Mi se pare fundamental să ridic o astfel de problemă. Imaginile cu ea sunt disponibile regimurilor de propagandă din întreaga lume. Ei iau fotografia lui Kim, o arată fetelor tinere şi spun: Uite, e chiar în New York, şi acolo se poartă vălul, aşa că şi noi o să îl împunem. Asta este ceea ce s-a transmis prin aceste fotografii, în cele din urmă”, a spus o tânără afgană.

Ţinuţa lui Kardashian, realizată de designerul Demna Gvasalia, a surprins din cap până în picioare: cizme negre, rochie neagră, mănuşi negre, chipul acoperit de o mască. Nici un milimetru de piele nu era vizibil. Ea şi-a celebrat look-ul pe Instagram, unde are 253 de milioane de adepţi.

 

„Este atât de trist pentru mine să văd că vedetele nu realizează ce fel de semnal trimit”. Această femeie, reprezentativă pentru multe altele, scrie Bild, nu doreşte altceva decât să poată trăi conform valorilor occidentale”, a reacţionat o tânără afgană care se ascunde de talibani după ce a văzut pozele cu Kim, potrivit lui Ronzheimer. 

De altfel femeile din Afganistan au protestat recent faţă de regulile vestimentare instituite de talibani şi au iniţiat în mediul online o campanie.

„Cultura noastră nu este întunecată, nu este alb-negru, este colorată şi există în ea frumuseţe, există artă, există identitate”, a declarat, pentru BBC, Lima Halima Ahmad, cercetător afgan de 37 de ani şi fondator al Asociaţiei Afgane Paywand, care se concentrează pe problemele femeilor. 

Foto: Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările