Cine a distrus prietenia dintre Albert Einstein şi Charlie Chaplin

Cine a distrus prietenia dintre Albert Einstein şi Charlie Chaplin

Charlie Chaplin şi Albert Einstein au fost buni prieteni

În 1931, fizicianul de origine germană se afla în Statele Unite pentru a susţine o prelegere la Institutul de Tehnologie din California. Omul de ştiinţă şi-a prezentat teoriile ştiinţifice cu acea ocazie, însă a profitat de moment pentru a se distra puţin în ţara în care avea să se mute peste numai câţiva ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Savantul german adora filmele, drept urmare şeful Universal Studios, Calr Laemmle, l-a invitat pe marele fizician la Hollywood pentru a vedea un film. Atunci Einstein şi-a luat inima-n dinţi şi l-a întrebat pe Laemmle dacă îl poate întâlni şi pe starul filmelor fără sonor, Charlie Chaplin. Fără să se piardă deloc timpul, s-a aranjat un prânz între cei doi, lucru care a reprezentat începutul unei frumoase prietenii între Albert Einstein şi Charles Chaplin.  

În cartea lui Chaplin, "My Autobiography", superstarul hollywoodian a scris despre impresia pe care i-a lăsat-o savantul german. „Arăta ca un neamţ obişnuit în cel mai drăguţ sens al cuvântului, plin de viaţă şi prietenos. Şi, cu toate că avea un comportament calm şi drăguţ, simţeam că, în spatele lui, se ascundea un temperament foarte pătimaş, care dădea naştere energiei sale intelectuale extraordinare”, a dezvăluit Charlie.

Citeşte aici continuarea articolului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările