Universitatea din Bucureşti, în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021

Universitatea din Bucureşti, în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021

„Universitatea din Bucureşti are cele mai bune performanţe la nivelul învăţământului superior românesc în privinţa impactului social şi economic”

Universitatea din Bucureşti se poziţionează în marja 301- 400 din 1.115 instituţii participante în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021 şi ocupă „prima poziţie pe plan naţional”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Universitatea din Bucureşti are cele mai bune performanţe la nivelul învăţământului superior românesc în privinţa impactului social şi economic, conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, unul dintre cele mai cunoscute rankinguri din spaţiul academic global. Conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din Bucureşti se poziţionează în marja 301-400, din 1.115 instituţii participante, dovedindu-şi, încă o dată, adeziunea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite”, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, conform Agerpres.

Universitatea Bucureşti figurează la 8 categorii din cele 17 analizate şi se evidenţiază în domenii precum „Quality Education", „Gender Equality", „Peace, Justice and Strong Institutions", „Reduced Inequalities" şi „Decent Work and Economic Growth".

Astfel, Universitatea din Bucureşti se află pe locul 44 din 966 de instituţii la categoria „Quality Education" şi pe locul 38 din 776 de instituţii la categoria „Gender Equality", în timp ce la categoria „Peace, Justice and Strong Institutions" se clasează în marja 101-200, iar în domeniile „Reduced Inequalities" şi „Decent Work and Economic Growth", UB se încadrează în marja 201-300.

Conform comunicatului, UB este prima instituţie de învăţământ din România care se încadrează la „Quality Education”, „Gender Equality” şi „Peace, Justice and Strong Equality”.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite.

Potrivit aceleiaşi surse, în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din Bucureşti este urmată, în marja 401-600, de alte două universităţi membre ale Consorţiului Universitaria: Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, precum şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările