Sorin Cîmpeanu: O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala, o cauză a numărului mai mic de elevi înscrişi la Bacalaureat

Sorin Cîmpeanu: O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala, o cauză a numărului mai mic de elevi înscrişi la Bacalaureat

Ministrul educaţiei anunţă că mulţi elevi din clasele terminale nu au reuşit să-şi încheie mediile Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că mulţi elevi din clasele terminale nu au avut cel puţin două note la toate materiile pentru a li se putea încheia mediile. De aceea, nu s-au putut înscrie la Bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

”O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala este, cu siguranţă, din păcate, o  cauză a numărului mai mic de elevi înscişi la Bacalaureat în acest an”, a declarat, luni eară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că s-au înscris 114.143 de elevi din promoţia curentă, respectiv 77%, faţă de peste 125.000 încrişi anul trecut. De asemea, s-au încris din promoţiile anterioare 19.520, în anii trecuţi numărul celor înscrişi fiind mult mai mare. 

”Este, din păcate, un efect al acestei perioade de criză. Sunt, cu siguranţă, destul de mulţi cei care au vrut să se înscrie la examenul de bacalaureat, dar nu au putut deoarece nu au reuşit să-şi înscheie mediile, situaţiile şcolare”, a precizat ministrul. 

Ministerul Educaţiei a redus la minimum 2 numărul de note, dar ”un număr important de elevi nu au reuşit să încheie situaţia şcolară, deci nu s-au putut înscrie la Bacalaureat”. 

Întrebat ce le recomandă elevilor care susţin examene în perioad aurmătoare, Cîmpeanu a afirmat: ”Încredere, optimism, deşi suntem conştienţi că pierderile şi dificultăţile au fost foarte mari”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările