Evaluare Naţională 2021. Baremul pentru proba de Limba şi literatura română. Cum pot fi depuse contestaţiile

Evaluare Naţională 2021. Baremul pentru proba de Limba şi literatura română. Cum pot fi depuse contestaţiile

Ministerul Educaţiei a publicat baremul de evaluare şi notare a lucrărilor elevilor la proba de Limba şi literatura română de la examenul de Evaluare Naţională 2021.  Pe baza acestui barem profesorii vor nota lucrările elevilor de clasa a VIII-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

147.000 de copiii au făcut clasa VIII-a în acest an şcolar, dar dintre aceştia, de la Evaluarea Naţională 2021 vor lipsi 16.473 de elevi, care nu s-au înscris la examenul de capacitate, pentru că în cea mai mare parte sunt corijenţi. Ministrul Educaţiei spune că este o consecinţă a învăţământului online. 

Generaţia de elevi, care susţine Evaluarea Naţională 2021, este prima care a făcut clasa pregătitoare şi şi-a petrecut, practic, nouă ani la şcoală.

BAREMUL PENTRU MINORITATEA MAGHIARĂ POATE FI CONSULTAT AICI

BAREMUL POATE FI CONSULTAT AICI

 

Joi, 24 iunie, este programată proba la Matematică, iar în ziua următoare cea la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările