O mare bancă prezentă şi în România va desfiinţa 8.000 de locuri de muncă

O mare bancă prezentă şi în România va desfiinţa 8.000 de locuri de muncă

Cea mai mare bancă din Italia, cu filiale şi în România, vrea să desfiinţeze 8.000 de locuri de muncă, pentru a tăia din costuri şi pentru a compensa creşterea economică înceată şi veniturile mici, scrie presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

UniCredit Bank plănuieşte să taie 8.000 de locuri de muncă, ceea ce va duce la închiderea a 500 de unităţi, într-o încercare de a tăia costuri de un miliard de euro. Aceste măsuri fac parte dintr-un plan strategic pe patru an dezvăluit marţi de directorul executiv Jean Pierre Mustier.

Mustier a refuzat să dea detalii despre zonele care vor fi afectate de tăierile de locuri de muncă, dar a susţinut că acestea vor fi realizate într-un „mod responsabil social”.

Planul vine în contextul în care cea mai mare bancă din Italia vrea să-şi majoreze profitul net de la 4,7 miliarde de euro la  5 miliarde de euro în 2023.

De asemenea, banca vrea să redistribuie 8 miliarde de euro către acţionari prin răscumpărări de acţiuni, ceea ce ar urma să conducă la creşterea valorii acţiunilor şi a dividendelor, care vor fi majorate cu 40% în perioada menţionată.

În perioada 2016-2019, UniCredit Bank a desfiinţat deja circa 14.000 de locuri de muncă, printr-un plan de restructurare care a depăşit reducerile de costuri stabilite iniţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările