Chinezii cumpără două companii ale naşului lui Dragnea junior

Chinezii cumpără două companii ale naşului lui Dragnea junior

Sorin Paul Stănescu (dreapta), la nunta fiului lui Liviu Dragnea, Valentin

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Gardenica Limited a preluat companiile Pasteur Filiala Filipeşti SRL şi Farmavet SA, precum şi unele active aferente activităţii de producţie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit g4media.ro, Pasteur Filiala Filipeşti SRL şi Farmavet SA sunt controlate de Sorin Paul Stănescu, cel care în vara anului trecut l-a năşit pe Ştefan Valentin Dragnea.
 
Gardenica Limited este deţinută de către Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services SA şi Bristol Logistics SA.
 
Pasteur Filiala Filipeşti SRL desfăşoară activităţi de producere de produse farmaceutice veterinare de bază, iar Farmavet este specializată în comercializarea produselor biologice, medicamentelor, dezinfectanţi, raticide, reagenţi chimici, echipament de protecţie sanitar etc.
 
Agrozootehnica Pietroiu SA are ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminte oleagionase.  Activitatea de Producţie de Furaje ce urmează a fi transferată constă în proprietăţi şi alte active fixe, drepturi de proprietate intelectuală, şi alte active deţinute de către Agrozootehnica Pietroiu SA, utilizate în fabricarea şi comercializarea de aditivi pentru furaje şi furaje.
 
În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: