România reporneşte centralele pe cărbune. Ministrul Mediului: E o măsură temporară pentru reducerea dependenţei de gazele ruseşti

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

România va reporni centralele termice pe bază de cărbune, în regim de forţă majoră, cu caracter temporar, a anunţat miercuri ministrul Mediului, Tanczos Barna, precizând că toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei de gazele ruseşti.

„Dincolo de distrugerile provocate de război, Europa se află şi într-o criză energetică. Toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei la importurile de gaze şi ţiţei din Rusia. În acest context România va trebui să facă paşi concreţi, raţionali în direcţia asigurării independenţei energetice”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna a adăugat că statul caută să identifice soluţii ca toate capacităţile de producţie să fie finalizate în regim de urgenţă. 

„Anul acesta trebuie puse în funcţiune toate instalaţiile care sunt aproape de finalizare. Majoritatea acestora sunt soluţii bazate pe surse de energie regenerabilă.

Totuşi, în regim de forţă majoră şi cu caracter temporar, va trebui să repornim şi centralele termice pe bază de cărbune. Această soluţie ţinteşte dobândirea independenţei într-un termen cât mai scurt, doar până când se vor pune în funcţiune şi îşi vor dovedi sustenabilitatea sistemele din surse regenerabile”, a declarat ministrul.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite