Planul care ar transforma BRD în cea mai mare bancă locală, detronând BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile mamă ale BRD şi Unicredit, respective Societe Generale şi Unicredit SpA ar putea fuziona, din cauza problemelor de capital cu care se confruntă banca italiană, potrivit presei internaţionale.



Un purtător de cuvânt al UniCredit spune că sunt speculaţii şi că nu comentează, fără să infirme discuţiile.

Mişcarea ar transforma BRD cea mai mare bancă locală, depăşind astfel BCR, care ocupă în prezent poziţia de lider.

Duminică, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit SpA ar putea încerca să-şi majoreze capitalul cu o sumă cuprinsă între 10 şi 13 miliarde de euro, printr-o emisiune de acţiuni, menită să risipească temerile privind nivelul capitalului grupului bancar Italian.

O emisiune de acţiuni de peste zece miliarde de euro ar fi apreciată de autorităţile de reglementare, deşi principalii acţionari ai băncii ar putea fi în imposibilitatea de a-şi menţine actualele participaţii.

Săptămâna trecută, UniCredit a anunţat că, în urma vânzărilor de active, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfârşitul lunii septembrie la 10,82%, de la 10,33% la sfârşitul lunii iunie, şi peste estimările analiştilor.

Dar nivelul capitalului va fi erodat suplimentar, susţin sursele, deoarece banca lucrează la un plan de vânzare masivă a creditelor neperformante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite