Peste 40% dintre companii se confruntă cu o penurie de forță de muncă, la nivel global

0
Publicat:

Peste 40% dintre companiile din întreaga lume se confruntă cu un deficit de profesioniști calificați în securitate cibernetică, arată un sondaj recent al Kaspersky.

Foto anunț angajare
Peste 40% dintre companiile din întreaga lume se confruntă cu un deficit de profesioniști

Lipsa de personal este semnificativă în ceea ce privește analiștii malware și cercetătorii în securitatea informațiilor.

Pe măsură ce frecvența și complexitatea atacurilor cresc, iar cererea de profesioniști InfoSec în business crește, numărul de practicieni care îndeplinesc cerințele companiei în ceea ce privește competențele și nivelul de expertiză este în scădere. Studiile efectuate de companii de securitate cibernetică și organizații internaționale au evidențiat deja lipsa profesioniștilor InfoSec. Cercetările efectuate de studiul (ISC)2 privind forța de muncă în domeniul securității cibernetice au arătat că deficitul de forță de muncă a fost de aproape 4 milioane de lucrători InfoSec în 2022.

Studiul Kaspersky a constatat că 41% dintre companiile chestionate își descriu echipele de securitate cibernetică drept „oarecum” sau „semnificativ cu personal insuficient”. 

În general, respondenții au spus că cele mai puține funcții sunt cercetarea securității informațiilor și analiza malware, peste 40% dintre companii le-au numit ca fiind posturile cel mai greu de ocupat. Cererea crescută pentru aceste posturi a fost raportată de Europa și America Latină.

Centrele de operațiuni de securitate (SOC) și profesioniștii în evaluarea securității alături de cei specializați în securitatea rețelelor au deficite de personal de 35%, respectiv, 33%. Lipsa de experți SOC a fost foarte puternic remarcată în APAC, în timp ce lipsa de analiști de evaluare a securității și de securitate a rețelelor este, în principal, o preocupare în țările din zona META.

Rolul cu cel mai mic număr de posturi vacante, dar încă la mare cerere, este Threat Intelligence (32%).

Analizând nevoile de securitate cibernetică din diferite industrii, sectorul guvernamental a raportat cea mai mare cerere de practicieni în securitate cibernetică și a recunoscut că aproape jumătate (46%) din pozițiile Infosec necesare rămân neocupate. Sectoarele de telecomunicații și media au posturi vacante în proporție de 39%, urmate de retail & wholesale și asistența medicală, cu 37% dintre roluri rămânând vacante.

Industriile care au avut cele mai puține posturi vacante Infosec sunt IT (31%) și serviciile financiare (27%), dar, în mod alarmant, procentele s-au situat în continuare aproape de o treime.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite