Marfin primeşte o derogare de la Consiliul Concurenţei pentru prelua depozitele Bank of Cyprus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitele şi o parte din creditele din România ale Bank of Cyprus vor ajunge la Marfin
Depozitele şi o parte din creditele din România ale Bank of Cyprus vor ajunge la Marfin

Consiliul Concurenţei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei prin care Marfin Bank România poate prelua controlul asupra depozitelor la sucursala Bank of Cyprus din România înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă.

"Am luat această decizie având în vedere situaţia actuală a sucursalei din România a Bank of Cyprus, a cărei activitatea a fost suspendată în contextul reorganizării băncii mamă. Prelungirea perioadei de suspendare ar avea efecte nefavorabile asupra clienţilor", a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cazuri excepţionale, Consiliul Concurenţei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivată. Decizia Consiliului Concurenţei ţine cont de efectele asupra companiilor implicate şi asupra concurenţei.

Marfin Bank România SA a solicitat obţinerea unei derogări de la aceste prevederi ale legii pentru a prelua controlul asupra unor elemente de activ şi de pasiv ale BoC, urmând ca după semnarea actului care stă la baza acestei operaţiunii, să notifice concentrarea economică, în cel mai scurt timp posibil, se arată în comunicat.

Banca Centrală a Ciprului a aprobat joi transferul depozitelor sucursalei Bank of Cyprus, împreună cu lichiditatea şi creditele de retail şi pentru IMM-uri care să acopere valoarea pasivelor, în bilanţul filialei Popular Bank of Cyprus, Marfin Bank, instituţie de credit înregistrată în România şi supravegheată de BNR.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite