Guvernul cumpără tablete pentru elevi şi măşti pentru săraci cu bani din Fondul de Rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că va aloca bani din Fondul de Rezervă pentru achiziţia de tablete pentru copiii care nu au calculator şi pentru furnizarea de măşti pentru persoanele sărace.

Principalele declaraţii:

Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au accces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete.

Tot din Fondul de Rezervă am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele vulnerabile, care se află sub incidenţa prevederilor legii privind venitul mediu garantat.

Prin AJPIS-uri (Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) va trebui să definim stricteţe categoriile de persoane, urmând să pregătim actul normativ pentru şedinţa viitoare.

Am luat decizia ca Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi alte instituţii, cum ar fi ITM, să finalizeze elaborarea setului de măsuri şi reguli care trebuie respectate cu privire la fiecare activitate economică pentru care se vor ridica restricţiile: transporturile publice, comerţ, activitatea din frizerii, coafor, centrele de frumuseţe şi îngrijire, cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spaţiilor de birouri din instituţii publice şi din companii private.

Ele sunt în stadiu aproape final şi vreau să facem dezbatere publică, astfel încât de a le adopta să putem să primim punctele de vedere ale angajatorilor, ale persoanelor, ale companiilor din domeniile respective astfel încât să luăm cele mai bune măsuri care să protejeze angajaţii la locul de muncă. Am fost la Ford şi la Dacia şi am rămas impresionat de măsurile pe care le-au luat, de ingeniozitatea acestor măsuri şi mai ales de încrederea cu care vin oamenii la muncă, datorită acestor măsuri. Sigur că ei au companii şi în China şi au avut într-un fel experienţa anterioară şi au putut să adapteze reguli care au fost folosite în organizarea muncii cu ceva vreme înainte, dar chiar sunt câteva reguli pe care trebuie să le preluăm şi noi în regulile pe care le vom stabili.

Mâine vom avea cu toate ministere economice o întâlnire pentru a definitiva practic planul de măsuri economice pentru a asigura revenirea cât mai rapidă la normalitate şi o dezvoltare economică rapidă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite