Două companii dezvoltă tehnologii pentru viitoarele taxiuri aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bell Helicopter şi Safran au anunţat un nou patreneriat privind dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice hibride pentru viitoarele taxiuri aeriene şi sisteme de decolare şi aterizare verticală (VTOL – Vertical Take-Off and Landing).

"Bell se află în prima linie a mobilităţii la cerere – deschizând paradigma către o nouă eră a zborului, în care avantajele aviaţiei sunt accesibile mai multor persoane, în mai multe locuri", a declarat în cadrul conferinţei Scott Drennan, Directorul pentru Inovare din cadrul Bell. "Acest anunţ este un alt mijloc prin care demonstrăm angajamentul nostru de a asigura transportul de persoane şi logistică în moduri noi, inovatoare şi mai eficiente; munca noastră cu Safran este un punct istoric de referinţă pentru viitoarele soluţii de transport".

În ultimii ani, echipele de inovare Safran au explorat în mod activ potenţialul soluţiilor hibride pentru viitoarele sisteme de propulsie. Viziunea comună a Bell şi Safran pentru aeronavele electrice şi hibride este să se angajeze în scopul implementării cu succes a sistemelor Bell Air Taxis şi a viitoarelor sisteme de mobilitate la cerere.

"Datorită unei strategii de dezvoltare a tehnologiei pe termen lung desfăşurată în cadrul grupului Safran, putem astăzi să oferim companiei Bell soluţiile hibride de energie electrică pentru produsele lor de generaţie următoare, care au ca rezultat o performanţă îmbunătăţită, oferind mai multă valoare clienţilor noştri", a declarat Stéphane Cueille, prim-vicepreşedinte executiv pentru cercetare, tehnologie şi inovare din cadrul Safran.

În cadrul acestei colaborări, Bell va conduce activitatea de proiectare, dezvoltare şi producţie de sisteme VTOL, iar Safran îşi va aduce expertiza tehnică în dezvoltarea unui sistem de propulsie inovator.

Safran este un grup internaţional de înaltă tehnologie, care activează în domeniul propulsiei aeronautice şi al echipamentelor adiacente, în industriile spaţiale şi de apărare. Safran are o prezenţă globală, cu peste 58.000 de angajaţi şi vânzări de 16,5 miliarde de euro în 2017. Lucrând individual sau prin parteneriate, Safran deţine poziţii de lider mondial sau european pe pieţele sale centrale. Safran întreprinde programe de cercetare şi dezvoltare pentru a răspunde cerinţelor pieţei aflate într-o continuă schimbare, cu bugete totale pentru cercetare şi dezvoltare de aproximativ 1,4 miliarde de euro în 2017. Safran este listat pe bursa Euronext Paris şi este integrat în indicii bursieri CAC 40 şi Euro Stoxx 50.

În februarie 2018, Safran a preluat controlul asupra companiei Zodiac Aerospace, extinzând astfel în mod semnificativ operaţiunile sale în domeniul echipamentelor aeronautice. Zodiac Aerospace are 32.500 de angajaţi şi a generat vânzări de 5,1 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 august 2017.

Textron Inc. este o companie cu operaţiuni globale în multiple industrii, utilizând reţeaua sa globală de companii din domeniul industrial, financiar, al aviaţiei şi apărării, pentru a oferi clienţilor săi soluţii şi servicii inovatoare. Textron este recunoscut în întreaga lume pentru mărcile sale puternice, precum Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E‐ZGO, Greenlee, Textron Off Road, Arctic Cat, Textron Systems, şi TRU Simulation + Training. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite