DOCUMENT Programul Operaţional Infrastructura Mare, trimis la Bruxelles. Ce vom face, concret, cu 9,4 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru proiectele de infrastructură avem la dispoziţie opt ani să cheltuim 9,41 miliarde de euro
Pentru proiectele de infrastructură avem la dispoziţie opt ani să cheltuim 9,41 miliarde de euro

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că a trimis oficial Comisiei Europene propunerea pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în data de 15 octombrie. Acest program are o alocare financiară de aproximativ 9,41 miliarde de euro, promovând investiţii de interes naţional din domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor şi energie.

Trimiterea propunerii oficiale a Programului Operaţional Infrastructură Mare reprezintă un pas important pentru România, având în vedere provocările de dezvoltare din perioada 2014-2020, precum şi experienţa din perioada 2007 -2013, care demonstrează importanţa unei coordonări eficiente şi a unei viziuni strategice în promovarea infrastructurii naţionale.
Având în vedere complexitatea acestui program, mizăm pe sprijinul Comisiei Europene în derularea unui dialog cât mai eficient şi pragmatic pentru a putea aproba programul într-un termen cât mai strâns.
Totodată, le mulţumim colegilor de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Mediului şi de la Ministerul Economiei pentru buna colaborare în finalizarea acestui document
”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

MFE, coordonator direct

În perioada 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va coordona direct următoarele programe: Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, respectiv Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Programul Operaţional Capital Uman a fost transmis în data de 6 august a.c., Programul Operaţional Competitivitate - în data de 28 iulie a.c., Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - în data de 25 iulie a.c. , iar Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate – în data de 13 septembrie a.c.

Propunerea pentru Programului Operaţional Infrastructură Mare transmisă Comisiei Europene este publicată pe site-ul Ministerul Fondurilor Europene.

Programul Operaţional Infrastructura Mare

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite